Az isztambuli kerületi önkormányzatok macskaprojektje

Törökország legnagyobb városában is rendre megszenvedik az utcán élő állatok a téli hideget. Az önkormányzatok akciót indítottak a megsegítésükre.

A közösségi média hóban didergő állatok képeivel igyekezett felhívni a hatóságok figyelmét a problémára, sürgetve, hogy mielőbb találjanak megoldást az áldatlan állapotokra.

Büyükçekmece önkormányzata is macskaházakat telepített azokon a területeken, ahol nagyszámú macskapopuláció él, “macskaházat minden szomszédnak” névvel. Hasan Akgün polgármester azt is megígérte, hogy további házakat tesznek ki, ha ennek igényét jelzik feléjük.

Bağcılar önkormányzata fogyatékos emberek által, fából készített macskamenedékeket telepített. Esenlerben kék búvóhelyeket létesítettek, és élelmet, és vizet is tesznek ki.

Kadiköyben “Kóbormacska fesztivált” rendeztek, a résztvevők és önkéntesek cicaháazakat építettek, és élelmet vittek az utcán élő állatoknak.

Bahcelievlerben az önkormányzat az állatokra fokozottabban ügyel, a menedékhelyek kihelyezése mellet az orvosi ellátásukra is nagyobb figyelmet fordítanak.

Üsküdarban a macskapárti és az azt ellenző csoport összetűzése során a kihelyezett menedék megsérült, az önkormányzat újat helyezett ki, ugyanarra a helyre.

forrás: hurriyetdailynews, trhunews

 

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..