Értsd meg a macskád!

Hiába imádod macskád, néha mégis fogalmad sincs, mit miért csinál? Ha beszélgetni nem is tudtok, számos módon kitalálhatod, hogy érzi magát. Olvasd el tippjeinket, hogy a macskaviselkedés szakértőjévé válhass.

A macskák imádják ellenőrzésük alatt tartani a környezetüket

Amikor ez megvalósul, “boldogság üzenetekkel” (pofatájéki feromonokkal) jelölik meg környezetüket. Ezt láthatjuk, amikor a macska nekidörgöli a pofácskáját egy bútornak vagy a lábunknak. Ha ilyen macskaviselkedést látsz, biztos lehetsz abban, hogy macskád kitűnően érzi magát.

Dolgok, amelyek zavarhatják macskád

Sok dolog zavarvarhatja meg macskád lelki békéjét és befolyásolhatja a macskád viselkedését. Például, ha új bútort veszel, vagy átrendezed a régieket, nagytakarítást vagy lakásfelújítást végzel. Ugyanis ilyenkor eltünteted a macskád “boldogság üzeneteit”, ami miatt idegennek tűnhet számára az amúgy annyira imádott otthona.

Amikor ilyesmi történik, macskád szinte eltéved, és láthatod a viselkedésbeli változásokat, a diszkomfort jeleit

Ezen kívül az etető- és itatótálhoz, a macskavécéhez való hozzájutás, a feléje irányuló figyelem megváltozása, a veresengés a többi macskával és a vendégek is befolyásolhatják cicád boldogságát.

A macskád az állandóságot szereti. Ha állatkórházban vagy panzióban volt egy ideig, haza térve elveszettnek érezheti magát, hiszen a korábban elhelyezett “boldogság üzeneteinek” már se híre, se hamva. Ilyenkor szó szerint nem ismeri fel az otthonát!

A macskát leginkább megviselő változás a költözés. Mi magunk is némiképp elveszettnek érezzük ilyenkor magunkat, és ez a macskáknál sincs másképp. Az új helyen nem találja a “boldogság üzeneteit”, ami nagy stresszt jelent a számára. Ez persze befolyásolja a viselkedését, azaz többet bujkálhat, vagy akár vizeletspriccelhet, kaparászhat is.

// forrás: feliway

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..