Kis- és nagymacskák a dobozok bűvöletében

A macskás gazdiknak nem újdonság, hogy a szűk helyek mágnesként vonzzák a cicákat. Nem csoda, hogy az internetet elárasztják a dobozokba, edényekbe vagy épp fiókokba bepréselődött macskákról készült fotók. Ezt a viselkedést nemcsak a házi macskáknál, de az állatkertekben élő nagymacskáknál is már többször megfigyelték gondozóik.

Több magyarázta is létezik arra, hogy miért is rajonganak a macskák annyira a szűk helyekért. Ezek közül a legnépszerűbb feltevés az, hogy ösztönösen ragaszkodnak a dobozokhoz, mert biztonságot és menedéket nyújtanak számukra. A bársonytalpúak előbb választják a menekülést, mint a harcot, ez is hozzájárul ahhoz, hogy szeretnek kis kuckót keresni maguknak. A szűk helyek emellett kellemes, ideális hőmérsékletű környezetet is nyújtanak a cicáknak.

Röviden: a dobozok szigetelő, megnyugtató búvóhelyek, melyek ráadásul még jó szórakozást is nyújtanak, így nem meglepő, hogy a cicák miért is élnek a dobozok bűvöletében.

// forrás: erdekesvilag

 

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..