9 szokás, amivel jelzi, hogy mennyire szeret

Nem csupán a dorombolás jelzi azt, hogy szeret a cicád. Rengetegféleképpen jelzi még feléd, csak sokan nem tudják, mit üzen a viselkedése.

A macskákról sokan úgy tartják, önfejű, makacs és túlságosan független állatok, de valójában, akinek van cicája, tisztában van vele, hogy mennyire tudnak szeretni.

Általában az emberek a dorombolásból vonják le azt a következtetést, hogy kedvencük jól érzi magát, boldog, és ragaszkodik a gazdijához, ám nem ez az egyetlen viselkedés, ami erről árulkodik.

Így mutatja meg a cicád, hogy szeret

A macskák számtalan egyéb módon is kimutatják a szeretetüket, csak ezekről a szokásokról kevesen tudják, hogy miről árulkodnak. Bár a gondolataikból és a szavaikból nem olvashatsz, a tetteikből nagyon is, hiszen ezekkel próbálnak kommunikálni veled. Ha a következőket gyakran tapasztalod a cicádtól, biztos lehetsz benne, hogy erősen kötődik hozzád, és nagyon szeret.

1. Néha kissé ijesztő lehet, ha a macskád hosszasan farkasszemet néz veled, ám ez is csupán a ragaszkodásáról árulkodik. Ha pedig kacsint is rád, az erős bizalmat jelez részéről.

 

2. A harapást a nemtetszés kifejezésének hihetnéd, de, ha csak gyengén a szájába veszi az ujjadat, az pont az ellenkezőjét jelenti. Szeretetéről árulkodik, és azt is üzeni, hogy a cicus figyelemre vágyik.

 

3. Ha a macska gyakran dagaszt, és sokszor főleg a lábaidat vagy a hasadat gyúrja, azzal azt üzeni, hogy szeret, illetve azt is, hogy figyelmet, törődést vár tőled.

 

4. Szintén szeretetéről árulkodik, ha ajándékot visz neked, legyen szó a játékairól, egy falevélről vagy épp egy levadászott rágcsálóról. Megosztja a zsákmányát a gazdival, és elmondja vele, mennyire fontos számára.

 

5. Ha gyakran bújik, és a fejét az arcodhoz dörzsöli, azzal megjelöl téged, és érzékelteti, hogy a családjához tartozol, így ugyanis a saját illatával borít be téged.

 

6. A cica farka árulkodik a leginkább arról, hogy mit érez. Ha a vége kicsit oldalra kunkorodik, azzal a boldogságáról és elégedettségéről üzen, és arról, mennyire jól érzi magát veled.

 

7. Ha háton fekszik a macska, és a hasát mutatja, a legtöbben arra gondolnak, játszani akar. Ez néha így is van, de egyúttal azt is mondja ezzel a pózzal, hogy szeret, és kényelmesen, biztonságban érzi magát veled.

 

8. Ha a lábadhoz dörgölőzik, az nem csupán annyit jelent, hogy éhes, hanem azt is, hogy követeli a szeretetedet, és elhanyagolva érzi magát.

 

9. Ha mindenhová követ, az sem csak azt üzeni, hogy ennivalót kér, hanem azt is, hogy rendkívül szoros köztetek a kapcsolat, élvezi a társaságodat, és annyira szeret, hogy mindig veled akar lenni.

 

// forrás: femina

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..