Ezért van szüksége mindenkinek macskára

A macska és a feng shui.

A macska egy különleges állat. Ezt nemcsak a macskatartók gondolják így, hanem a feng shui tanácsadók is. Sőt már az egyiptomiak is rendkívül nagy macskarajongók voltak. A macska egy különleges állat, amely képes  megvédeni az otthont, a benne élőket a negatív energiáktól és tisztítja a ház rossz energiáját. Az alábbiakban megtudhatod, hogy a feng shui miért kedveli a cicákat.

Ha a macska a küszöbön ül – riasztó jel

Ahhoz, hogy a cicád jól érezze magát, bizonyos feltételeket meg kell teremteni számára. Például legjobb kerülni, vagy minimalizálni a piros színt a lakásban. A feng shui szerint a piros a tűz elem szimbóluma. Közben pedig a macskák a fa elemhez tartoznak. A feng shuiban a fa elem a tűz elemet táplálja, és nem fordítva, ezért a cicák számára a piros szín nem éppen optimális. Azonban, ha szeretnénk a cicusunknak jó energiákat, akkor használjuk bátran a zöld színt, a fa elemet (fából készült holmikat).

A szakértők szerint az a terület, ahol a macska leginkább szeret pihenni, negatív energiát jelent. Másképpen úgy fogalmazhatnánk, hogy a cica megmutatja számunkra, hol van kevésbé jó energia a lakásban. Például, ha új helyre költözünk és bevisszük a cicánkat, ahová leheveredik, oda nem célszerű az ágyunkat elhelyezni. Ott inkább füstölőzzünk, égessünk fehér gyertyát.

Néha a negatív energia, a sá beszivároghat az otthonunk nyugati, déli vagy a dél-nyugati oldalán. Ha a bejárati ajtónk/kapunk ezen a részen található, akkor a macskánk sűrűn üldögélhet itt. Ilyenkor igyekszik csökkenteni a negatív hatást.

Ezen felül, ha a macska sok időt tölt a küszöbön ülve, aggasztó jel lehet, mert azt jelentheti, hogy a pozitív energia kifelé áramlik az otthonodból. Annak érdekében, hogy cicád felszabadítsd ez alól a teher alól, helyezz el sárkány-szobrot a bejárat közelében.

A Feng Shui elvei szerint, ha egy macska a házban ideges és folyamatosan nyávog, azt jelzi, hogy a házban felhalmozódott a negatív energia. Hogy a rossz energiákat megszüntesd és felpörgesd a csít (pozitív energia), végezz nagytakarítást, mindent vizes-ecetes ronggyal törölj át.

Amikor a macska elkezd “rendezkedni” a lakásban: kirángat a szekrényből dolgokat, vagy eljátszadozik valamivel (ami nem az ő játéka), azt szeretné tudtunkra adni, hogy jó lenne már egy picit átmozgatni az energiákat, feléleszteni a csít. Egy kis pakolászással-takarítással beindulhat ez.

A macska vonzza a pénzt és a szerelmet

A macska segítségével nemcsak, hogy az otthonunk rossz energiáitól megszabadulhatunk, de be is vonzhatjuk a jó energiákat, a vagyont és a szeretetet. Ehhez azonban követnünk kell a következő útmutatást: a konyha délkeleti részére helyezzük el az ételét-italát, ügyelve arra, hogy a tányérkái és a vize mindig friss legyen, nem beszélve a finom ételekről.

Ha életed más területén szeretnél pozitív változást, akkor a feng shui bágua tükör szerinti részre helyezd el a cica étkét. Íme a bágua tükör:

Ha a macskád nem enged az erőszaknak ( 😉 ) és továbbra is egy másik területen/zónában van, akkor nem szabad erőltetni… Hagyd rá, legyen ott, ahol szeretne, ahol számára a legkényelmesebb. Ha mégis van, amit “macskás” segítséggel szeretnél megoldani, vegyél egy macskát ábrázoló szobrot és helyezd arra a területre, amelyet beerősítenél. Ez is segíteni fog.

// forrás: lotusz

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..