Újjászületett a cirkuszból mentett, borzalmas állapotban lévő tigriskölyök

Bár Aasha, a bengáli tigris már 9 hónapos is elmúlt, súlya még nem haladta meg a 15 kilót se. A tigrisek három hónapos korukban ekkorák, a szerencsétlen állat háromszor kevesebbet nyomott, mint egyegészséges tigris.

Egy utazócirkusz tagja volt, ahol nem csak rosszul bántak vele gondozói, de egy nagyobb tigris is kiszemelte magának, ugyanis nem volt külön ketrece se. Szerencsére Vicky Keahey, egy texasi állatmentő csoport vezetője kiszabadította az állatot, mindennek már 6 éve.

Aasha testét kopasz foltok borították mindenütt, bőre száraz volt, sebei véreztek,” mesélte vicky. “kezdetben minden nap kétszer személyesen adtam be neki a gyógyszerét, majd játszottam vele, szegény jószág borzalmas állapotban volt.

Az áldozat 8 hét után kifizetődött, Aasha bőre elkezdett gyógyulni, szőre kezdett visszanőni, valamint játékos kedve is életre kelt, mikor a fürdés elől már nem menekülni akart, hanem egyenesen élvezte a pancsolást. Nyolc hónappal később már úgy nézett ki, mint egy igazi, egészséges tigris. Később egy új barátot is szerzett magának Smuggler személyében. A két tigris teljesen összenőtt, imádják egymást!

// forrás: zoozoo

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..