10 lenyűgöző IKEA-s megoldás, amit a cicád imádni fog

A cicáknak nincs túl sok helyre szükségük. Ellenben az általuk használt tárgyak – az egész lakás! 😀 – már annál inkább rászorul egy kis ügyeskedésre. Íme 10 hasznos ötlet, amely segít jobban elhelyezni a dolgokat, és a szőris kis barátaink is imádni fogják!

 

1. A titkos alomtálca

Csak egy kis flexelés kellett a tökéletes alomtálca tartóhoz. Brandy Frank készítette el ezt a szekrénykét a Bella Pop-tól. Elölről nyitható-csukható maradt, de hátulról kell bemennie a cicának, így benn tartjuk a kellemetlen szagokat.

 

2. A többcélú kutya doboz (vagy kennel)

A legtöbb kutyatartónak, főleg ha kicsi a lakás, nehézséget okoz kialakítani egy olyan helyet, amelyik csak a kutyáé. De itt a megoldás: egy kis átalakítással tökéletes megoldás tud lenni a a GULLIVER nevű pelenkázó asztal. A középső polcot ki kell szedni és rá kell rakni egy pici kis függönyt.

 

3. A helytakarékos karomélesítő

Akármennyire is benti egy cica, mindig magas helyekre akar (és fog is!) felmászni. Amikor Tatiana Vandersluis cicái kinőtték a kis játszóhelyüket, de több helye nem volt a lakásban nagyobbra, úgy döntött, épít valamit a kedvenceinek. LACK polcokat vett és vajszínű szőnyeggel borította be őket. Az eredmény látható a képen, a cicái pedig nagy örömmel élik ki fáramászós vágyaikat.

 

4. A tengerimalac kifutó

Jó, oké, nem cicás, de muszáj megmutatnunk. Ha egy nagy kupac tengerimalacod van és nagyobb teret szeretnél nekik nyújtani, mit csinálsz? Ez a gazdi néhány LACK asztalt felfordított, és a lábai közé rakott üveget, így meg is lett a kifutóval. Persze, nem kell ilyen nagyot készíteni, lehet sokkal kisebbet is. Ja, és nem csak tengerimalac tulajoknak hasznos ez a tipp (igen, rátok nézünk, nyuszi meg csincsilla tulajok!)

 

5. Szőnyegfal

Ez az ötlet nem annyira szép, de a legegyszerűb megcsinálni: lógass fel a falra egy OSTED szőnyeget a cicáidnak. Pár perc alatt megleszel vele, az eredmény pedig örökké le fogja kötni a macskáidat.

 

6. Ablakon kibámulás

A kutyák és a macskák is szeretnek kibámulni. Szeretnek folyton kinézni rajtuk (ők így tévéznek), vagy napozni alattuk. Ezért szuper segítség lehet nekik egy FABIAN polc. Meglátod, naphosszat elfoglalják magukat majd a külvilág figyelésével.

 

7. A kétfedelű cicaágy

Két cica dupla jókedv természetesen. Hanna Ollila úgy oldotta meg a kis lakásában azt a problémát, hogy hol is legyen mindkét cicájának saját fekvőhely, hogy egy TRENDIG nevű tartót vett, csak nem a saját dolgait rakta bele, hanem a cicáké lett. Most már nem árulja az IKEA, de hasonló használati tárggyal is tökéletesen működik a módszer.

 

8. Játszószoba és raktár egyben

Hogy is mondjuk: egy egész szobát a cicáidnak szentelni talán valóban túlzás. De, ha mégis ezt fontolgatod, van egy jobb ötletünk. Alakítsd úgy a szobát, hogy egyszerre játszószoba legyen a cicáknak és közben igazából raktár tele polcokkal és dobozokkal. A jól ismert EXPEDIT egységek szuper megoldások, illetve a KALLAX is tökéletes lehet. Mindenki jól jár, és mégsem mondható el rólad, hogy “macskás néni” lettél, aki egy egész szobát berendez a cicáinak. Hiszen ez a raktár szoba. 🙂

 

9. Kajaállomás

Ez egy helytakarékos megoldás? Talán nem annyira, mint a korábbi ötletek, de ha a falra, ilyen alacsonyan felszerelsz egy polcot a tálkának, és a tetején van egy polc, akkor tulajdonképpen extra polcot készítettél magadnak az előszobában – vagy ahol a cica és a kutya eszik. Szóval ez a TROFAST kajaállomás ugyan kis ötlet, de mégis nagyszerű.

 

10. A lebegő ketrec

És utoljára valami igazán nagyszerűt mutatunk. Ez a lebegő ketrec BESTÅ tárolókból készült és tele van kis csövekkel, játékokkal és liftekkel az elfoglalt kis rágcsálóidnak. Egyszerű, de nagyszerű, sőt elegáns megoldásnak is mondhatjuk.

// forrás: makespace

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..