19 órája úton, de az utasok közül senki nem tudta leváltani

2022. november |

Egy Odeszából a Ladájával menekülő ukrán hölgy a zuglói kapitányságra keveredve keresett segítséget maga és megmentett macskakolóniája számára. Itt átadjuk a szót a BRFK zseniális posztjának.

Egy tele Lada ukrán macska jelent meg a zuglói kapitányság parkolójában november hetedikén hajnalban. A Zsigulival érkező cicusok sofőrje teljesen véletlenül keveredett a Stefánia úti objektum elé, majd ott – még valószínűtlenebb módon – szembetalálkozott az ukránul perfektül beszélő BRFK-s állomány kerek egyharmadával, Fedák András törzsőrmesterrel.

Hogy mi járatban tetszik lenni? – kérdezte udvariasan a Kárpátaljáról elszármazott szolgálatirányító parancsnok – a csíkos járőrkocsik helyére parkírozott Lada ukrán rendszámát felismerve ékes keletszláv nyelven megindítva a diskurzust.
Az elcsigázottnak tetsző sofőr elmondta, hogy 19 órája van úton, nem evett, nem ivott, a Fekete-tenger partjától, Odeszától autózott egyhuzamban Budapestig, és noha korántsincs egyedül az autóban, utasai közül senkit nem tudott megkérni, hogy váltsa fel a vezetőülésben, mivel tíz útitársa egytől-egyig jogosítvánnyal és járművezetési rutinnal egyáltalán nem rendelkező – házimacska.
Fedák törzsőr szemügyre vette az utastérben pislogó tíz szőrgombolyagot, ezután telefonon igyekezett szállást szerezni a kimerült kompániának. A Védelmi Bizottság közbenjárásával a Münchenbe tartó nő ideiglenes elhelyezést kapott a Madridi utcai szükségszállón. A tiszthelyettes szolgálati autójával közúti révkalauzként elvezette a macskatelt Ladát, mivel a vezető GPS-e nem működött, majd a menedékhelyen tolmácsképességeit latbavetve azt is kijárta az odeszai távsofőr számára, hogy védencei is bebocsátást nyerjenek a rendelkezésére bocsátott szobába, és segített azok elhelyezésében is. A cicafuvarozó nő tappancsos brigádja nevében is megköszönte a fővárosi rendőr gesztusát, majd hajnali három táján végre nyugovóra tért.

Tehát a gazdi a szállón, a macskák az autóban töltötték az éjszakát. Ennyi szempár még soha nem nézett arra járóra a Madridi úti menekültszállás udvarán. 🙃 További szerencsés utat nekik!

 

 

 

// forrás: BRFK, Migration Aid

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .