15 meglepő tény a macskákról, amelyekről csak nagyon kevesen tudnak!

A cicák könnyen meg tudnak bárkit nevettetni. Legújabb válogatásunk ezúttal nem arról fog szólni, hogy mi minden miatt lehet rajtuk nevetni – és nagyon szeretni őket –, hanem egy kicsit komolyabbra vesszük a szót és hihetetlenül érdekes tényeket mutatunk be a cicák világából. Nézzük hát, milyen újdonságok derülnek ki (sokaknak) kedvenc négylábúinkról.

A macskaajtó feltalálója nem más volt, mint Isaac Newton. A fizikus többek között a fény tulajdonságait is vizsgálta, azonban a macskája állandóan ki-be lökdöste a laboratórium ajtaját, ezzel megzavarva a kísérleteket.

Nikola Tesla pedig azért kezdte el az elektromosságot vizsgálni, mert Macak nevű macskája egyszer statikusan feltöltődött és megrázta a fizikust.

2015 telén egy Masha nevű macska megmentett egy utcán hagyott újszülöttet. A cica bemászott mellé a dobozba és a hosszú szőrével melegítette, miközben hangos nyávogásokkal próbálta felhívni a járókelők figyelmét. A csecsemő végül túlélte a megpróbáltatásokat.

Egy Oscar nevű macska egy Rhode Island-i kórházban több mint száz beteg halálát jósolta meg azzal, hogy a betegek mellé feküdt haláluk előtt néhány órával. Így a nővérek még utoljára behívhatják a hozzátartozókat, hogy elbúcsúzzanak haldokló rokonuktól.

A Guiness rekordokért felelős bizottság törölte a “Világ legkövérebb macskája” kategóriát, mert az emberek direkt felhizlalták a cicáikat, hogy bekerülhessenek a legendás rekordok könyvébe.

A felnőtt macskák csak azért nyávognak, hogy az emberekkel kommunikáljanak.

A brit kormány rendszeresen tart állásinterjúkat, amelyek során “hivatásos egerészőket” keresnek. Ezt a pozíciót csak macskák tölthetik be.

Disneylandben zárás után átveszik a terepet a kóbor macskák – a park gondozói éjszaka elengedik őket, hogy kordában tartsák a környék egérpopulációját. A cicák élelmet, orvosi ellátást és alvóhelyet kapnak munkájukért cserébe.

Tanulmányok kimutatták, hogy a macskák képesek felismerni a gazdájuk hangját, de legtöbbször szándékosan nem reagálnak rá.

A macskák azért hoznak neked halott állatokat, mert túl béna macskának tartanak ahhoz, hogy magadnak vadászd le az élelmet, és félnek attól, hogy éhen halsz.

Több tanulmány is kimutatta, hogy a macskatulajdonosok kisebb eséllyel kapnak szívrohamot és agyvérzést.

Ha egy macska mélyen pislog vagy kacsint rád, miközben téged néz, az jó hír: azt jelenti, hogy bízik benned és a barátjának tart.

A legtöbb állatmenhely nem engedélyezi a fekete macskák örökbefogadását Halloween előtt, mert attól félnek, hogy csak “szórakoztató díszletként” akarják őket felhasználni, és az ünnepek után az utcára tennék őket.

Belgium 1879-ben merész ötlettel állt elő: Macskákat alkalmaztak a postahivatalban, hogy betanítás után ők kézbesítsék a leveleket az emberek helyett. A kísérlet természetesen csúfos kudarcot vallott.

A világ legelső, repülés közben elhangzott rádióbeszélgetése a következő volt: “Roy, gyere be, és kapd el ezt az átkozott macskát.”

// forrás: látnodkell

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..