“De érdekesen néz ki ez a cica” – gondolta néhány farmer, míg ki nem derült, hogy…

Először furcsállták a cica külsejét, de aztán kiderült, hogy egy szervált találtak.

Egy őshonos afrikai vadmacskát találtak és mentettek ki egy csapdából Missouriban, miután egy farmer e-mailben jelentette egy nagymacskák gondozására szakosodott vadvédelmi központnak, hogy egy furcsa macskát talált.

Az Arkansas állambeli Eureka Springsben található Turpentine Creek Wildlife Refuge reagált a megkeresésükre, és kimentette az egzotikus állatot a csapdából. Sajtóközleményükben elárulták, hogy a helyiek már fél éve látták az állatot a környéken, de arra nem jöttek rá, hogy nem egy jól megtermett házimacska.

Az arkansasi Turpentine Creek Wildlife Refuge tisztviselői szerint gyakori, hogy vadmacska tulajdonosok szabadon engedik az egzotikus állataikat, és a nem őshonos környezetbe beengedett állatok komoly problémát okoznak nekik. Ez a jelenség nem tesz jót sem az állatnak, sem pedig a haszonállatokat tartó farmereknek sem – hiszen a szabadon engedett nagymacskák vadászni kezdenek.

A Turpentine Creek Wildlife Refuge egy ötperces videóban dokumentálta a macska csapdából való kiszabadítását. A videóban Tanya Smith, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy a vadmacska “jó egészségnek örvend“, és ideiglenesen az arkansasi Turpentine Creek Wildlife Refuge karanténállomásán helyezik el.

A vadvédelmi terület több nagymacskafajnak ad otthont, köztük tigriseknek, oroszlánoknak, pumáknak, szerváloknak, hiénáknak, leopárdoknak, egy jaguárnak és különböző nagymacskahibrideknek is, de vannak náluk elkülönítve hiénák is és medvék.

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .