“Csináld-magad” macskás ötletek fárasztó napok estéjére

2021. március |

A koronavírus miatti lezárások során nagyon komoly támaszt tudnak nyújtani a stresszes időszakokban a háziállatok. Hogy haza beszéljünk: a macskák. És nem csak azért, mert odabújnak és szeretetet adnak, de azért is, mert a velük való foglalkozás eltereli a figyelmünket a mindennapok küzdelmeiről. És a cicákhoz kapcsolódóan bőven vannak jó ötletek és csináld magad tippek is, ezek közül mutatunk meg néhány olyat, amelyek segítségével a macskáink számára is hasznos kis tárgyakat tudunk készíteni nagyjából nulla költséggel.

Az első kis képen egy olyan “csináld-magad” ötlet látható, amely igazából azok számára lehet jó időtöltés, akik amúgy is érdeklődnek a kötés vagy a varrás hobbija iránt. És miután egy kis kötött egérről van szó, valószínűleg időben is bőven bele fog férni a délutánba, ráadásul a költségei valószínűleg a nullával egyenlőek. Ha viszont a kötés nem igazán az a hobbi, amivel mi szeretünk foglalkozni, de a varrás érdekel minket, akkor csinálhatunk kis egereket töltőanyagból és néhány rossz ruhából megvarrva.

 

 

Ha ezek az ötletek viszont tényleg távol állnak tőlünk, akkor keressünk valamilyen műanyag lapot vagy még jobb, ha egy kis szőnyegdarabot találunk. Ehhez erősítsük hozzá mondjuk egy WC-kefének a kefés részét (természetesen legyen tiszta is). Ugye a kefés részen lévő dörzsölős rész letekerhető és így egy szép egyenes, ám macskák számára nagyon csábító kapargatnivalót kapunk belőle. A macskák odavannak az ilyen kapargatnivaló kis játékokért, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a mi cicánk is jól fogja magát itt érezni.

 

 

A macskák nagyon szeretnek dolgokat kapargatni, de azt is szeretik, ha őket kapargatják, vakargatják. Mindkettő igényüket ki tudjuk elégíteni egy kis kartonpapír segítségével. Nem kell mást tennünk, mint vékony csíkokra felvágni a kartonpapírt, majd ezeket a csíkokat szépen feltekerni egy tekercsbe. Érdemes időnként egy kis ragasztót is használni, hogy ne essen szét a végén. Minél nagyobb tekercsünk lesz, annál jobb. És bár hihetetlennek tűnik elsőre, könnyű megcsinálni és a cicus imádni fogja.

// forrás: napminnap

 

 

 

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .