Ezért egészséges macskát tartani

Sok okból jó hatása van annak, ha az embernek van egy vagy több macskája.

Stresszűző

Macskásnak lenni azért is jó, mert a macskák simogatása kimutathatóan csökkenti a feszültséget az életünkben. De hasonló jótékony hatása van annak is, ha játszunk vele. Több kutatás is igazolja, hogy a macskájukkal való foglaltoskodás, gondoskodás segít a gazdiknak megnyugodni, elterelni a figyelmüket, és így jelentősen alacsonyabb a stressz-szintjük.

Csökkenti a stroke esélyét

Egy tanulmány szerzői arról írtak, hogy minden háziállatot tartó emberek közül a macskás gazdik kapnak a legritkábban stroke-ot. A szakemberek szerint ennek az lehet az oka, hogy a macskák a legönállóbbak a háziállatok közül.

Terápiás hatásúak

A macskákkal való játék, törődés segít abban, hogy a szervezetben oxitocin termelődjön. Emiatt a cicák nagyszerű terápiás állatok gyászolóknak, érzelmi krízisben lévőknek, sőt, autista gyerekeknek is nagyon jót tesz a közelségük.

Az immunrendszert is erősíti

Kimutatták, hogy bizonyos embereknél a macskával, még pontosabban a macskaszőrrel való érintkezés akár növelheti az allergénekkel szembeni ellenálló-képességet, így kisebb eséllyel lesznek asztmásak vagy allergiásak.

Vérnyomáscsökkentő

Egy másik tanulmány szerint alacsonyabb a vérnyomásuk a macskatulajdonosoknak, mint a – még (!) – macskát nem tartóknak.

Csökkenti a szívbetegség kialakulásának esélyét

A Minnesota Egyetem kutatása szerint azok, akiknek macskájuk van, 30-40 százalékkal ritkábban halnak meg szívroham következtében, mint azok, akiknek nincsen.

Segít barátkozni

És természetesen az, akinek macskája van, általában szívesen is beszél róla, mutogat fényképeket, és emiatt bizony könnyebben is teremt kapcsolatot másokkal.

Továbbá egy kutatás azt is kiderítette, hogy a nők jobban vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akiknek macskája van, mert úgy gondolják, hogy érzékenyek és intelligensek.

// forrás: hazipatika, healthfitnessrevolution

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .