Disneyland macskái

Bár több ezer macska, mint ahogy a legenda állítja, nem él Disneylandben, de jelenleg mintegy 200 macska lakóhelye a park. Mivel ezek az állatok általában éjszaka bújnak elő, így nagy a valószínűsége, hogy soha nem is fogunk találkozni velük.

A parkban élő macskák természetesen nem ártanak senkinek, így a vezetőség úgy döntött, hogy a területen maradhatnak, etetik, gondozzák, ivartalanítják és rendszeres orvosi ellátásban is részesítik őket, ha szükséges. Amennyiben érdeklik a Disneylandben élő cicák, ide kattintva (@disneylandcats) követheti az izgalmas mindennapjaikat az Instagramon.

Amennyire tudni lehet, macskák mindig is éltek a létesítmény területén az 1955-ös nyitása óta. A legtöbb városi park vonzza a macskák populációit, és a Disneyland sem különbözött ettől.

Walt Disnes okos fickó volt, tudta, hogy ha a hagyományos módon akart volna megszabadulni a macskáktól, azzal magára haragította volna az embereket. De közben azt is felismerte, hogy a látogatókkal és éttermekkel teli park nem csak a félig visszavadult macskákat vonzza, hanem a rágcsálókat is. Így a megoldás adta magát: legyenek a cicák a park része!

A parkban számos diszkréten elrejtett macskaetető “állomás” is található, ahol a cicák találnak ennivalót, ha épp nem fogtak maguknak elegendő egeret.

A park félvad macskái általában ritkán találkoznak a látogatókkal, illetve vannak olyan kisebb részei a parknak, amelyek nem is látogathatók, így ott a macskák biztonságban érezhestik magukat. Ugyanakkor, ha a park dolgozói észreveszik, hogy egy macska feltűnően gyakran kerül közelebbi kapcsolatba a látogatókkal, simogattatja magát, a nyomukba ered, stb., akkor inkább keresnek neki örökbe fogadót, ahogy azoknak a cica kölyköknek is gazdát keresnek, akik minden gondoskodás ellenére néha megszületnek.

Annak ellenére, hogy a Disneyland nem igazán veri nagydobra a vadon élő cicákat, van hivatalos weboldaluk, egy Instagram oldaluk, továbbá a parkban élő cicák néhány pólón is megjelennek.

Rengeteg példa van arra, hogy vállalatok úgy döntenek, hogy engedik a területükön élő félvad macskákat háborítatlanul tovább élni cserébe azért, hogy az ingatlanon ezek a ragadozók folyamatosan irtsák a rágcsálókat. Ez sokkal humánosabb hozzáállás, mintha mind a macskákat, mind a rágcsálókat vegyszerekkel irtanák. Jó látni, hogy a Disney is ezt a macskabarát megközelítést alkalmazta. Legközelebb, amikor Disneylandbe látogatsz, jusson eszedbe, hogy egy bokor mögül lehet, hogy épp egy vadászó szempár figyeli a mozdulataidat. 🙂

// forrás: wimp

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..