Egy francia férfi jókora összeget hagyott az Ermitázs macskáira

2020. december |

A múzeumot már a XVIII. század óta macskák (is) vigyázzák. Erzsébet orosz cárnő először az egerek elszaporodása miatt hozatott macskákat a palotába, később pedig Nagy Katalin cárnő a “Múzeum őrzői” címet adományozta a négylábúaknak.

A macskák a második világháború idején sajnos eltűntek, ám a világégés után hamar újra benépesítették a múzeum alagsorát. Az egér- és patkányvadászokat olyan nagy becsben tartják, hogy minden évben külön ünnepléssel köszöntik őket.

Ma mintegy 50 macska lakik az épületegyüttesben, őket a múzeum munkatársai, illetve önkéntesek gondozzák adományokból. Mihail Piotrovszki, a múzeum igazgatója nemrég egy sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy egy francia filantróp – Christoff Botar – egy nagyobbacska összeget hagyott az állatokra.

Francia barátunk nagyszerű dolgot tett. Ez brilliáns PR-fogás mind a macskáknak, mind az adományozásokat illetően” – mondta az igazgató, hozzátéve: őket is meglepte a Franciaországból érkező hír.

Hogy a művészetrajongó úr pontosan mennyi pénzt hagyományozott a macskákra, egyelőre nem lehet pontosan tudni, de az összeg valószínűleg elegendő lesz arra, hogy a macskatanyaként is szolgáló alagsort megfelelőn felújítsák belőle.

A macskákat természetesen a látogatók imádják és a kiállított műtárgyak mellett gyakran fotózzák is őket.

 

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .