Először készült videó arról, hogyan tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér

2019. január | 

Először készült több órás felvétel szibériai kistigrisek mindennapi tevékenységéről természetes környezetükben. A különleges videó annak köszönhetően jöhetett létre, hogy egy anyatigris pont egy kamera tőszomszédságában táboroztatta le kölykeit a szibériai Leopárdok Földje Nemzeti Parkban.

A dombtetőn készült hosszú felvételen látható, ahogy az anyatigris megszoptatja a kölyköket, majd ott hagyja őket, amíg vadászni megy a völgybe. Így a kistigrisek magukra maradtak egész nap, és mivel szerencsére nem nagyon mozdultak el a kamera látószögéből, több órányi természetfilmbe illő videóanyag keletkezett arról, ahogy gyönyörű háttér előtt játszadoznak, majd összebújva pihennek. A nap végén aztán – valószínűleg az anya vacsorára hívó üvöltésének hatására – elhagyták a dombtetőt.

A nemzeti park ökológusai azt mondták, a kölykök úgy 3-4 hónaposak, és nagyon ritkán sikerül ilyen kicsi korban felvételeket készíteni szibériai tigrisekről, pláne ennyiről egyszerre. A videó ezért hasznos információkkal szolgál az ilyen korú kölykök viselkedési mintázatairól (például arról, hogy hogyan gyakorolják a csapaton belüli dominanciaharc lerendezését) és arról, mekkora egy tipikus szibériaitigris-alom. Korábban csak két alkalommal sikerült fényképet készíteni négykölykös tigriscsaládról a nemzeti parkban, videó pedig most készült először, ezen a vidéken ugyanis gyakoribb, hogy 1-3 kölyköt hoznak világra a nőstények.

// forrás: siberian times, mindekozben

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..