Ez az idősek otthona tud valamit: zseniális módszerrel szépítik meg az utolsó éveket

2018. június

Oreo, a terápiás cica véletlenül keveredett oda, de jobb dolog nem is történhetett volna az idősek otthonával.

Egy ohiói nyugdíjas otthon elképesztően aranyos terápiás módszert talált a lakók számára, ráadásul teljesen véletlenül. Dana Carns, a szanatórium fejlesztési vezetője úgy fogalmazott, nem is ők találták, hanem a módszer találta meg őket. A módszer pedig egy cica, Oreo. A kóbor állat öt-hat éve tévedt be az otthonba, azóta ott lakik, és igen komoly feladatokat lát el: vigyáz a szanatórium lakóira, sőt, néha még a látogatókat is ő fogadja.

Oreo épp dolgozik

Oreót ez a videó tette világhírűvé: a nyugdíjas házban ő lett a jelképe annak a szeretetnek, amit az ember sokszor csak az otthonában találhat meg. A létesítménynek több mint kétszáz lakója van, egyaránt élnek ott idősödő, magányos nyugdíjasok, illetve olyanok, akiket stroke ért, vagy valamilyen agykárosodást szenvedtek.

A cica közelsége nagyon jót tesz nekik, az viszont nem bújik állandóan az ölükbe. Persze imádja, ha vakargatják a fejét, szereti üdvözölni a látogatókat, és mindig a lakók körül sertepertél. A terápiás macska szeretetteljessé, otthonosabbá és szórakoztatóvá teszi az helyet, így szépítve meg a nyugdíjasok életét. Oreo mellé később társ is érkezett, Coco, a kiskutya személyében. Az otthon lakói mindkettejükben olyan személyre találtak, akivel lehet törődni, és akit tudnak szeretni.

Carns elmondta a Huffington Postnak, hogy néhány alkalommal a szanatórium lakói megpróbálták behozni saját kis kedvenceiket, de ez általában nem működött, mert az állatok nem tudtak egy ilyen új, forgalmas környezethez idomulni. A legtöbb lakó pedig sajnos már nincs olyan állapotban, hogy gondoskodni tudjon az állatkájáról.

// forrás: femina.hu, Molnár Zsóka

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..