Így sétáltatassa a kedvencét – már, ha engedi

Egyszer már írtunk a cicák pórázon sétáltatásáról, most itt egy újabb cikk, amely a Blikken jelent meg először. Vajon szöükséges a cicákat is pórázon sétáltatni, ahogy a kutyáknál ez természetes?

„Nem. A macskáknak nincs szükségük friss levegőre, mint az embereknek, és nem kell úgy sétáltatni őket, mint az ebeket“, magyarázza dr. Karen Opelt állatorvos. Főleg azok a cicák maradjanak csak otthon, amelyek mindig is lakásban éltek, írja a bild.de.

A szobatigrisek ugyanis teljesen másként reagálnak a környezetre, mint a kutyák. Az autók fékcsikorgását, a gyerekzsivajt, sőt, a hangos beszélgetést is sokkal intenzívebben érzékelik. A legtöbb állat ilyenkor szinte pánikba esik.

Nagy ritkán előfordulnak olyan cicák is, amelyek szívesen mennek sétálni. „Ezek a macskák igencsak bátrak és érdeklődőek”, mondja Opelt doktornő.

Könnyen kideríthetjük, hogy a mi doromboló kedvencünk is közéjük tartozik-e: Ha gond nélkül rá tudjuk adni a hámot vagy a pórázt, és már az első óvatos kiránduláson is kíváncsian emelgeti a fejét a lépcsőházban, akkor apránként haladhatunk tovább.

„De az ilyen cicáknál is fokozatosan, lépésről lépésre kell begyakorolni a sétáltatást.”, tanácsolja a szakértő. Először csak a lépcsőház aljáig menjünk vele, majd térjünk vissza a lakásba. Ha problémamentes volt a séta, akkor legközelebb már távolabbra is merészkedhetünk.

Azok, akik pórázon való sétáltatásra szoktatják a cicájukat, úgy gondolják, hogy kedvencüknek nagyobb teret engednek, és megadják nekik az új helyek felfedezésének izgalmát. Ez a trend leginkább a városi lakásokban tartott cicáknál figyelhető meg.

Táskában veszélyes őket szállítani, mert rémületükben kiugorva autó elé szaladhatnak
// Forrás: blikk

 

 

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..