Íme a fenséges Maine Coon fajta – Robert Sijka fotós lencséjén keresztül

A maine coonok a legnagyobb háziasított macskák a világon. A lélegzetünk is elakad látva ezeket a fotókat.

Ránézésre a main coon fajta áll a legközelebb a vadon élő macskákhoz, masszívak és hatalmasra nőnek, súlyuk elérheti akár a 7-9 kg-ot is. Eközben viszont rendkívül változatosak, sok tucatnyi különböző színkombinációban lelhetők fel.

Könnyű ezeket a “szelíd óriásokat” szeretni, mivel könnyen beilleszkednek az új családjukba, jól kijönnek a többi háziállattal, szociálisak, játékosok, és nagyon szeretik az embereket. A bolyhos szőrzetük miatt a telet is könnyen átvészelik, sőt, ha fáznak, a nagy és puha farkukkal akár az egész testüket körbe tudják ölelni. A Maine Coon macskák hangjukban is különböznek más fajtáktól, nagyon különleges, csicsergő, trillázó hangjuk van, és akkor is “nyávognak”, ha boldogok, vagy ha csak beszélgetni akarnak.

A Maine Coon fajta az Egyesült Államok nemzeti macskája is. A legenda szerint a fajta a nevét az 1800-as években élt brit hajóskapitányról, Charles Coon-ról kapta, aki a hajóján tartott néhány, az átlagnál hosszabb szőrű macskát, és amikor New England-ben kikötött, azok szaporodni kezdtek és a leszármazottaikból lettek aztán a Main Coonok ősei. Mások szerint viszont a fajta ősei egyrészt a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák lehettek, másrészt az Amerikába érkező európai tengerészek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amelyek képesek voltak elviselni a zord körülményeket, és neve nem egy hajóskapitánytól ered, hanem az USA egyik állama (Maine) és a ‘raccoon‘ (angolul mosómedve) szó összetételéből, mivel korábban tévesen úgy hitték, hogy ezek a nagy cicák a mosómedvéktől származnak.

A fotós, Robert Sijka imádja ezt a faját, ezért nem is volt kérdés, hogy a kameráját egyszer kedvencei felé irányítja. Az egyszerű, fekete háttér előtt készült képekkel az állatok fenségességét igyekezett hangsúlyozni, ami valljuk be, igen jól sikerült…

// forrás: fluffysworld

Post Author:

2 thoughts on “Íme a fenséges Maine Coon fajta – Robert Sijka fotós lencséjén keresztül

  László

  (2018-05-07 - 10:53)

  Tisztelt szerkesztők!
  Miért kell a népet hülyíteni? Mielőtt egy fajtáról írnak valamit nem ártan tájékozódni. A Maine Coon fajta valóban nagytestű se az legnagyobb egyedek sem haladják meg 15-16 kg-ot. Átlagméretnek pedig a 7-9 kg jobban megfelel. (Ivaros kandúrnál). Színkombinációban sem létezik 75. De ha önök jobban tudják akkor tegyék meg hogy felsorolják mind a 75 színvariációt.

   cicanyadmin

   (2018-05-07 - 11:01)

   Kedves László,

   Köszi a kommentet, őszintén szólva nem alkalmaztunk forráskritikát az angol nyelvű cikk átvételénél és lefordításánál.
   A Fluffy’s World cikkét vettük át: http://fluffysworld.com/majestic-maine-coons-robert-sjika/
   Mivel óvatosak voltunk a fordításkor, a “80 fontot” eleve inkább csak 30-35 kg-nak fordítottuk (a 80 font 36 kg).

   Abszolút készségesen javítunk a cikken. :), mert a wikipedia szócikkben valóban sokkal kisebb súly szerepel.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Maine_Coon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..