Még további 10 tipp friss macskatartóknak

11. Nem minden cicának van szüksége szabad térre

Sokan úgy gondolják, hogy a cicák a ragadozó mivoltukból fakadó vadászösztöneiket csak a szabadban tudják kiélni, azonban ez nem igaz, hiszen egy-egy beltéri játék is kielégítheti ezeket az ösztönöket. Mindenki a saját lehetőségei és véleménye alapján engedheti ki a cicákat, azonban fontos megjegyezni, hogy a szabadban jóval több veszély leselkedik rájuk, és egy kizárólag bent tartott cica is élhet teljes és boldog életet.

12. A macskák nem mindenevők

Sokan azt hiszik, hogy amit a cica magától megeszik, az jó neki, legyen az akár más állatok számára készített eledel. Ez sajnos nincs így, ezért mindig figyeljünk oda, mit kap enni, hiszen vannak számára kifejezetten tiltott ételek. A PreVital termékei kizárólag a macskák számára készültek, és minden meg van bennük, hogy egy cica egészséges és jóllakott lehessen.

13. A különböző háziállatok nem mindig jönnek ki jól egymással

Habár a kutyák és a cicák legendás ellentéte rengeteg esetben nem igaz, sokszor az is megtörténhet, hogy a cica támadja meg a kutyát és nem fordítva. Fontos, hogy ha már meg is van a két háziállat, össze kell szoktatni őket, és ez igaz más jellegű háziállatok esetében is, még akkor is, ha azok közvetlenül nem is érintkeznek egymással.

14. Fontos a rendszeres állatorvosi ellenőrzésre

Az állatorvosra nem csak akkor van szükség, ha már kész a baj. Ahogy az emberek esetében, úgy a macskáknál is fontos a rendszeres szűrővizsgálat, hiszen rengeteg betegség csak hosszú lappangási idő után tör elő, illetve lehetnek olyan problémái is kedvencünknek, amit a gazdi avatatlan szemei nem feltétlenül vesznek észre.

15. Legyen a cicádnak nyakörve

Amikor már egy cica megszokta a felségterületét, illetve azt, hogy hol kap rendszeresen enni, akkor az ember azt gondolja, hogy nem fog elkóborolni. Ez a kizárólag házban tartott cicáknál általában így is van, azonban akik gyakran járnak a szabadban, teljesen váratlan esetekben is eltűnhetnek. Éppen ilyenkor fontos egy nyakörv, amin rajta van akár az elérhetőséged is, hogy könnyebben megelőzhesd a nagyobb bajt.

16. Az állatgyógyszerek nem minden állat esetében jók

Sőt, egyes kutyagyógyszerek akár halált is okozhatnak a cicáknál, de egyébként is fontos, hogy mindig az állatorvos által előírt gyógyszerrel és gyógyszermennyiséggel kezeld a cicádat, hogy valóban meg is gyógyuljon.

17. A cicák nem mindig köhögnek fel szőrcsomókat

Habár a cicák gyakran szokták a bennük összegyűlő szőrlabdát felköhögni, ha ez nagyon gyakran történik, akkor az állatnak könnyen lehet, hogy valamilyen problémája van. Ugyanez igaz az ellenkező esetben is, ha soha sem találunk ilyen szőrcsomókat a kedvencünk körül, érdemes az állatorvos tanácsát kérni.

18. Fontos a cicák tanítása

Sokakban az a tévhit él, hogy tanítani csak a kutyákat szabad, azonban ez nem igaz. A cicáknál ugyanilyen fontos a vezényszavak alkalmazása, és még ha sokszor úgy is tűnik, hogy egyáltalán nem érdekli őket, amit kérni szeretnénk, hosszú távon mind a gazdi, mind a cica jobban jár, hogyha könnyebben megértitek egymást.

19. Nem minden cica gyengéd

Számunkra a cicák kedvenc tevékenysége a dorombolás, azonban azt is el kell tudnunk fogadni, hogy nem minden cica szeret túl gyakran a gazdihoz bújni. Ezzel együtt lehet, hogy ugyanúgy szeret minket, mint mi őt, még akkor is, ha időnként kapunk egy-egy karmolást. Erről a cicák részben leszoktathatók, és ha nagyon gyakran csinálják, érdemes kikérni az állatorvos tanácsát, de néha azt is meg kell szoknunk, hogy néhány cica soha sem lesz a gyengédség mintaképe.

20. Figyelj oda arra, ha a cicád furán viselkedik

Kerüli a macskaalmot, vagy kihagy egy-két étkezést? Elsőre csak kisebb furcsaságnak tűnhet, azonban könnyen lehet, hogy sokkal komolyabb probléma rejtőzik ezek mögött. Mindig figyelj oda cicád egészségére, hiszen ő csak tetteivel képes tudatodra adni, ha valami problémája van.

// forrás: prevital.eu

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..