Miért szeret a macskám rám feküdni?

A macskák előszeretettel heverésznek a leglehetetlenebb helyeken, pl. a laptopon, a fiókban és – mindenek előtt – az emberen. Jó tudni, hogy bársonytalpú kedvenceink nem bosszantásképp teszik ezt: számos oka van, hogy miért szeretnek rajtunk terpeszkedni.

Territórium megjelölése

Ne felejtsük el, hogy a macskák alapvetően vadállatok, akik időről időre kijelölik a területüket. Azzal, hogy a dolgainkon fekszenek, pont ezt teszik. Minél magasabban van a hely, annál jobb, ezért részesítik előnyben a laptopot az asztallal szemben. Odafigyelve feltűnik, hogy a macska meg is jelöli ezeket a tárgyakat, amikor a pofácskáját nekidörgöli.

Szereti a meleget

Ha csak egy foltra süt a nap, a macskák biztosan megtalálják. Imádják a kellemes meleget, és akár naphosszat elheverésznek magukba szívva az éltető napsugarakat. Amikor eljön az este – és itt jön a gazdi a képbe – újabb melegforrás után néznek. A gazdin feküdni nemcsak kényelmes, de biztosítja számukra a kellemes meleget is.

Emellett persze a bizalom jele is, ha a gazdi ölében alszanak, hiszen teljesen rábízzák magukat.

Kényelem

A macskák akár 15 órát vagy még többet is alhatnak egy átlagos napon. Legkedvesebb elfoglaltságuk űzéséhez természetesen egy kellően kényelmes hely is szükségeltetik. A kanapé vagy a szennyeskosár pont megfelelő erre a célra. A gazdi ölében, különösen ha egy puha takaró is béleli, szintén jólesik a szundikálás.

Ha hiszed, ha nem: a macskád szeret téged

Igen, macskád tényleg szeret téged, még ha ez nem is mindig nyilvánvaló, és az ölben alvás ennek egyik bizonyítéka. Szintén erre utal, ha a fejét az arcodhoz dörgöli, miközben hevesen dorombol és orr-puszikat ad. Ha macskád ezen jelzéseket adja, ne habozz viszonozni érzéseit, és finoman cirógasd, amíg álomba szenderül.

Nyugtató hangok és illatok

Testünk természetes zörejei rendkívül megnyugtatóak macskánk számára. Szívverésünk állandó ritmusa, ki- és belégzésünk hangjai mind zsongítóan hatnak rá és elősegítik elalvását. Illatunk is kedves és megszokott a számára, tovább erősítve az általános nyugodtság érzését.

// forrás: feliway

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..