Nézze meg a macskát, aki majdnem akkora, mint gazdája

Nézzen be ön is Tihon életébe, aki a világ egyik legnagyobb macskafajtájának egy példánya.

A Maine Coon macskákról köztudott, hogy nagyra nőnek. Gyakorlatilag az egyik legnagyobbra megnőni képes macskafajta. A kandúrok hét kilónál is többet nyomnak. A világ legnehezebb macskája is egy Maine Coon.

Tihon már fél éves korában nagyobb volt egy átlagos házimacskánál. Tihon imád gazdájához bújni. Amióta csak adoptálták folyton gazdija körül lebzsel, mindenhova követi őt. Leginkább azt szereti, ha ölbe veszik.

Tihon nevét az orosz „tiho” szóból kapta, ami azt jelenti, hogy csendes. És Tihon tényleg csendes szokott lenni: addig, amíg a családdal lehet, nem rendetlenkedik. Egyedül a simogatást követeli magának, de azt rendszeresen – írja a Metro.

A gyönyörű, fehér macskának saját Instagram-oldala is van.

A Maine Coon az USA-beli Maine államból származik. Innen jön a maine. A coon név a mosómedvére emlékeztet, ugyanis az ilyen macskák farka hasonlít rájuk.

A Main Coon nagyon népszerű macska az Egyesült Államokban. A Macskafajták.hu szerint egyenesen nemzeti macskának számít. Magyarországra 1992-ben érkezett. Kedves és ragaszkodó természetük van. Már csaknem 150 éve tenyésztik őket, de a fajta keresztezése kifejezetten tiltott – állítja a Macskafajták.hu.

UPDATE: Lászlótól – aki main coon tenyésztő – kaptuk a cikkhez az alábbi kiegészítést: “a Maine Coon fajta egyedei is 4-4 hátsó és 5-5 melső lábujjal rendelkeznek ugyanúgy, ahogy más fajták vagy a házi macskák. Viszont egy genetikai mutáció miatt vannak a fajtának olyan egyedei, akik 6 lábujjal rendelkeznek. Ezeket polidactyl vagy más néven Hamingway macskáknak is szokták nevezni. Ez a mutáció ritkábban, de más fajtákban is előfordulhat.

// forrás: blikk

Post Author:

2 thoughts on “Nézze meg a macskát, aki majdnem akkora, mint gazdája

  LÁSZLÓ

  (2018-05-31 - 13:09)

  Tisztelt szerkesztők!
  Mielőtt átvesznek valahonnan egy cikket, nem ártana meggyőződni róla az a valóságot tükrözi e. A Maine Coon fajta egyedei is 4-4. (hátsó) és 5-5 (melső) lábujjal rendelkeznek ugyanúgy ahogy más fajták vagy a házi macskák. Viszont egy genetikai mutáció miatt vannak a fajtának olyan egyedei akik 6 lábujjal rendelkeznek. Ezeket polidactyl vagy másnéven Hamingway macskáknak is szokták nevezni. Ez a mutáció ritkábban, de más fajtákban is előfordulhat.

  Tisztelettel:
  Egy Maine Coon tenyésztő

   cicanyadmin

   (2018-05-31 - 13:43)

   Kedves László, köszönjük a kiegészítését, sajnos, van, hogy az átvételekkor nem sikerül tökéletesre a “fact check”. Máris kiegészítjük. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..