Óriási macskák brutalista épületeken

A brutalista építészet az 1950-es években Angliából kiinduló stílusirányzat. Ezt ötvözi három építészmérnök hallgató – Emily Battaglia, Madelaine Ong és Michaela Senay – óriás, cuki macskákkal. Így született a Cats of Brutalism.

website ► Cats of Brutalism
Instagram ► @cats_of_brutalism

A brutalista építészet jellemző vonásai a csupasz építőanyagok alkalmazása valamint a technikai és funkcionális részletek építészeti látványelemként való használata. A cats of brutalism óriási macskákat ad hozzá ezekhez az épületekhez, amely furcsán vicces retro-futurisztikus érzéseket kelt. A cicák az épületek tetején fekszenek, az épületek szélét kaparják vagy épp egy ablakon néznek ki.

A projekt eredetileg úgy indult, hogy a három építészmérnök a helyi brutalista épületek múltjára, jelenére és jövőjére összpontosított és mivel szerették volna bevonni a szélesebb nyilvánosságot is, ezért a brutalista épületekhez nagy méretarányú cicákat is társítottak. A népszerű állatok melegséget, lágyságot és szeszélyt visznek be a brutalista építészet gyakran hideg, kemény és súlyos formáiba.

 

// forrás: life

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .