Tanulmány bizonyítja: a nők jobban alszanak a kutyájukkal, mint a párjukkal

A kutatás eredménye még a szakembereket is meglepte, ugyanis kiderült, hogy a kutyusok alvási fázisai közel állnak az emberekéhez, biztonságérzetet nyújtanak. A kutyák ráadásul kisebb eséllyel ébresztik fel a gazdit, mint például a macskák, vagy egy másik személy.

Úgy tűnik, végre eldőlt az örök dilemma, hogy jó-e az, ha a házi kedvencünkkel alszunk: a buffalói Canisius College tanulmánya szerint ugyanis a nők pihentetőbben tudnak relaxálni a kutyusuk mellett, mint egy másik ember, vagy a cicájuk társaságában. A kutatást Christy L. Hoffman egyetemi docens végezte, és összesen 962 nőt kérdeztek meg Amerikában. A válaszadók 55 százalékáról kiderült, hogy legalább egy kutyával osztoznak az ágyukon, és 31 százalékuk pihen a macskával – ezután őket vették alapul. Kiderült, hogy 57 százalék arányban vannak közöttük olyanok, akik a partnerükkel is együtt alszanak.

A megkérdezetteknek ki kellett tölteniük egy kérdőívet arról, mennyire érezték magukat biztonságban kisállatok társaságában, vagy ha a párjukkal aludtak, hogyan befolyásolta ez az éjszakai nyugalmukat és érzéseiket. Miután elemezték az adatokat, megállapították, hogy a macskák és egy másik személy egyaránt zavarják a nőket az alvásban, míg a kutyák nagyon kis eséllyel ébresztik fel őket.

Christy L. Hoffman szerint ennek az lehet az oka, hogy a kutyus-gazdik sokkal szigorúbb napirend szerint élnek, és az alvási szokásaik is kedvezőbbek: nem maradnak fent sokáig este, és reggel is hamarabb felkelnek. Alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy a kedvenceiknek pisilniük kell a korai órákban, ráadásul a kutyák alvási periódusa közelebb áll az emberekhez, mint a macskáké. Ráadásul a kutyusok mellett sokkal nyugodtabbak is a nők, hiszen betörő, vagy más vészhelyzet esetén felébresztik őket – a cicák nem képesek ilyenfajta biztonságérzet kialakítására a gazdájukban.

Ami viszont még a kutatás vezetőjét is megdöbbentette, az az, hogy a nők szerint a kutyusukkal szemben még a partnerük is alulmarad, ha arról van szó, ki mellett tudnak kényelmesen és biztonságban aludni.

Szóval íme a tökéletes hálótárs-sorrend:

1. Kutya
2. A párod
3. Macska

// forrás: woohoo

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .