Egy félénk main coon lehet a világ leghosszabb cicája – minket megvett kilóra

Amikor az Ausztráliában élő Stephanie Hirst 4 évvel ezelőtt, 2014-ben hazavitte magával aranyos kiscicáját, még nem is sejtette, hogy Omar nevű kedvence olyan hatalmasra fog nőni, hogy még Guinness World Records érdeklődését is felkelti majd. A vörös kandúr egy elképesztő méretekkel bíró Maine Coon, aki nagy eséllyel pályázik a világ leghosszabb macskája címre.

Maine Coon fajtájú cicák egyébként is hatalmas méretűek, de a 14 kilogrammos, és 120 centiméter hosszú macska jócskán túltesz még fajtársain is. Omar igazi internetes híresség lett, miután egyik fotója a Cats of Instagram nevű oldalon megjelent, és rövid idő alatt közel 300 ezer lájkot zsebelt be. A termetes macska egy csapásra a cicarajongók kedvence lett, és az óriás macskáról azóta az egész ausztrál sajtó beszámolt. Gazdája szerint azonban Omar nincs oda a hírnévért, így egészen bizonyos, hogy a félénk macska nem lesz tévéműsorok vendége.

Omarnak egyébként szigorú napirendje van, ugyanis a termetes macska általában hajnali 5 órakor ébred, majd megreggelizik, aztán pedig a ház körül sündörög, játszik a kertben, vagy épp a család kutyáival, ezután napozik egyet a trambulinon, sötétedés után pedig elfogyasztja kedvenc vacsoráját, s végül odabújik gazdáihoz, hogy egy kis simogatást kérjen tőlük. Omar emellett hatalmas tehetség az ajtók, szekrények, fiókok és zuhanykabinok kinyitásában is.

“Gondoltuk, hogy talán ő lehet a világ legnagyobb macskája, de őszintén szólva eddig nem foglalkoztunk ezzel. Szerintünk még nem is állt meg a növésben” – mondta 2017. májusában Omar gazdája, aki nemrég saját Instagram-oldalt is létrehozott macskájának.

Biztos nem lehet egyszerű az élet egy ekkora macskával, de a gazdi arcán látható, hogy mennyire szereti Omart. Sok együtt töltött évet kívánunk még nekik!

Biztos nem lehet egyszerű az élet egy ekkora macskával, de a gazdi arcán látható, hogy mennyire szereti Omart. Sok együtt töltött évet kívánunk még nekik!

 

Omar megjelenése előtt, 2017-ig a rekordtartó macsek a 118 centiméterre megnőtt Ludo nevű Maine Coon macska volt a nagy-britanniai Wakefieldből:

// forrás: erdekesvilag

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..