További 5 dolog, amit akkor csinál a cicád, ha szeret!

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a cicák igenis nagyon tudnak ragaszkodni a gazdájukhoz – a maguk módján. Íme 5 dolog, amit akkor csinál a cicád, ha tényleg nagyon szeret!

6. Megmutatja a pocakját

Ahogy más állatok, úgy a macskák sem mutatják meg bárkinek a pocakjukat. Ha a cicád egyszer csak elfekszik előtted és felkínálja egy kis simogatásra a hasát, az azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát melletted. Ilyenkor tudja, hogy nyugodtan lehet „védtelen” pozícióban, nem kell éberen őrködnie, hiszen te vigyázol rá.

 

7. Begörbíti a farka végét

A macska farka egy remek barométere annak, mennyire szeret téged a kedvenced. Ha boldog, akkor magasan és egyenesen tartja a farkát, miközben a végét egy picit behajlítja.

 

8. Megharapdálja az ujjad

A szeretet kifejezésének ezen formája szintén fájdalmas lehet egy kicsit, ugyanúgy, mint a dagasztás, de megéri elviselni a kellemetlenséget, ugye? Dr. Karen Becker szerint a macskáknak fogalmuk sincs róla, hogy a gazdi még egy gyengéd harapdálásra is felszisszen. Egymással is szoktak így játszani, de nekik természetesen kicsit vastagabb bőrük van, mint az embereknek.

 

9. Dorombol

A dorombolás sok mindent kifejezhet: azt, hogy a cica ideges és így próbálja nyugtatni magát, de sok állat a halála előtt vagy szülés közben is kiadja ezt az érdekes, nyugtató hangot. Szakértők szerint azonban általában annak a jele, hogy a cica jól érzi magát ott, ahol van, illetve szereti azt, akinek a közelében létezik. Légy nagyon boldog, ha a macskád dorombolással jutalmaz meg!

 

10. Követ

Ha a cicád mindenhova követ, például egyik szobából a másikba lépdel veled, felugrik hozzád a bútorokra és az ágyba sem felejt el utánad menni, az nem jelenthet mást, mint hogy nagyon, de nagyon élvezi a társaságod. Főleg akkor érvényes ez, ha nem etetési időben teszi.

// forrás: femcafe

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..