A család megmenti a gazdátlan cicát – aztán kiderül, hogy ő nem egy átlagos cica!

Egy thaiföldi család valamelyik tagja 2016. december 7-én reggel kinézett az ablakon és egy aprócska élőlényt pillantottak meg az utcán. Az állat tényleg nagyon kicsi volt és az anyja nem volt körülötte. A család bevitte az állatot a házba majd értesítették a Wildlife Friends Foundation Thailand állatmentő egyesületet. Először azt hitték, hogy ő csak egy apró házimacska, de mint később kiderült, tévedtek.

Miután elvitték őt az állatorvoshoz kiderült, hogy egy Dél-Kelet Ázsiában honos macskafajról van szó, a kihalófélben lévő halászmacskáról, amely akár 90 centiméter hosszúra is megnőhet.

A halászmacska kétszer nagyobb a hétköznapi macskáknál imádja a vizet és a legtöbb élelmet a vízből szerzi. Sajnos a mocsarak lassú eltűnésével ez a faj is elpusztul, az életterületük pedig egyre kisebb lesz. Nem csak veszélyeztetett, hanem védett faj, mert nagyon sok orvvadász pályázik rájuk.

Az állatmentő egyesület szerint az utcán talált kölyök csupán pár órája jöhetett a világra, ezért sem értik miért hagyta magára az anyja.

Az anyamacska később se került elő, így a család etetni és itatni kezdte a cicát.

Befogadó családja végül Simbára keresztelte az aprócska cicát. A WFFT szerint nagyon fontos, hogy gondoskodjunk ezekről az állatokról, hiszen egy veszélyeztetett fajról van szó. Thaiföld területén a halászmacskák száma drasztikusan csökken és az élőhelyük is egyre kisebb.

// forrás: szeretemazallatokat, wfft

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..