Cicák lepték el a vonatot – videóval

Egy japán civilszervezet és egy vasúttársaság összefogása keretében mintegy 30 macskát engedtek kóborolni egy helyi vonatszerelvényen, hogy felhívják az emberek figyelmét a tudatos macskatartásra, a kóbormacskák sanyarú helyzetére.

A szigetország középső részén fekvő Ogakiban a Joro vasúttársaság helyi járatán vasárnap nyávogó macskák tucatjai üdvözölték az utasokat és társuknak szegődtek az utazásban.

“Úgy vélem, jó dolog, hogy egyre több ember van tudatában a kóbormacskák sorsának olyan rendezvények segítségével, mint ez a mostani” – mondta az egyik utas, aki maga is két kóbormacskát fogadott örökbe.

Japánban, ahol a macskapopuláció mintegy 9,8 milliót tesz ki, még mindig nagyon magas a kóbormacskák száma annak ellenére, hogy a 2004-es 237 ezerről mintegy 70 százalékkal, 72 ezerre csökkent 2016-ra. 2004-ban még mintegy 238 ezer kóbormacskát öltek le, 2016-ban 45 ezret.

// forrás: MTI

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..