Cukiság a köbön: kistigris született az állatkertben

2022. július |

Bengáli tigriskölyök született a havannai állatkertben. A szaporulat az intézmény sikeres nemzetközi állatcsere-programjának köszönhető, ugyanis már tavaly is világra jött négy kis bengáli, miközben az előző 20 évben egy sem. A kölyök jól van, de egyelőre nem fajtársaival, hanem csak egy hasonló korú párduccal engedik össze a gondozói.

Vérfagyasztó üvöltésnek aligha nevezhető nyávogással jelzi a havannai állatkert kis bengáli tigrise, hogy elérkezett az étkezés ideje. Végre nyílik az ajtó, az éhes kölyök meleg tejet kap. Gondozója három óránként cumisüvegből eteti meg.

A kölyök születése nagy öröm számunkra. Szigorú rend szerint gondozzuk, állandóan rajta tartjuk a szemünket, hogy lássuk mi történik vele – szeretnénk, ha egészségesen felnőne” – mondja a gondozónője.

Evés után egy kis közös játékra, ismerkedésre is van lehetőség a gondozójával és egy hasonló korú párduckölyökkel. Ennyi élmény után a tigris el is szunnyad a gondos kezekben. Amíg pihen, előkészítik a következő adag tápszert, hisz nincs sok szünet két étkezés között.

Abban az esetben, ha az anyaállat nem táplálja a kicsinyét, az állatkerti óvodába kerül, ahol felkészült kollégák gondozzák a kölyköket. Így könnyen nyomon tudjuk követni a fejlődésüket” – mondja a park állatorvosa.

És akkor az elmaradhatatlan fotók!

Post Author: cicanyadmin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .