Elképesztő! Oktatóvideóban nyávogják el a közlekedési szabályokat a macskák számára :D

2018 fenruár |

Oktatófilmet készített macskák számára egy japán autóalkatrész-gyártó cég a kiotói egyetem macskapszichológiát kutató csapatával együttműködve. Abban reménykednek, hogy a videót látva a cicák körültekintőbbek lesznek az utakon.

A japán Yellow Hat autóalkatrész-gyártó cég (amelynek neve a sárga kalapból ered, amit a gyerekek hordanak, hogy láthatóbbak legyenek az utakon) úgy döntött, tesz valamit a kiemelkedően magas macskagázolások számának visszaszorítására, ezért elkészítette a világ első, a cicáknak szánt oktatóvideóját, amelyben megpróbálják megértetni a kedvencekkel, hogyan kell helyesen közlekedni. Bár a felvétel nem a mi fajunknak szól, és a szabályokat is nyávogva „mondják el” a macskáknak, azért a készítők az emberekre is gondoltak: feliratozták számunkra a videót.

Állításuk szerint a macskák megértik a videóban megfogalmazott üzenetet, mivel azt állatpszichológiát kutató szakemberek útmutatása alapján hozták össze. Ezt bizonyítandó egy másik videót is megosztottak, ahol a tesztalanynak használt cicák hevesen reagálnak a nekik lejátszott oktatóvideóra.

Nem tudni, ez vicc, avagy komolyan gondolták, de valószínűleg az előbbi; legalábbis abból, hogy az oldalon egy, az üzleteikben kedvezményekre jogosító kártyát reklámoznak, erre következtethetünk.

// forrás: blikkyellowhat

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..