Elképesztően gyönyörűséges az állatkert új lakója

2019. február |

Bohus egy manul, vagy pusztai macska, és azért érkezett a németországi Chemnitz állatkertjéből, hogy felvidítsa Borsót, a manullányt. Ti is megnézhetitek, ahogy ismerkednek, ha elég frissek vagytok és reggeliztetés tájékán – ez nem sokkal nyitás után van – sétáltok a ketrecüknél.

A pusztai macskák, vagy Pallas-macskák (egy Peter Simon Pallas nevű német zoológus fedezte fel őket, ezért így is nevezik a manulokat) a ragadozók rendjébe és a macskafélék családjába tartoznak. Közép-Ázsiában élnek, Kína nyugati részén, Mongóliában (a manul a mongol elnevezésük) és Oroszországban szinte mindenütt megtalálhatók, ahol adottak az életkörülmények: extrém száraz kontinentális puszta, kevés csapadék, száraz levegő és néha szélsőséges hőmérséklet. Akkorák, mint egy macska, bár tömött bundájuk miatt nagyobbnak tűnnek. A párzási időszakot leszámítva magányosan élnek, rágcsálókkal, hüllőkkel, madarakkal táplálkoznak. A budapesti állatkertben 2013 óta foglalkoznak pusztai macskákkal, de a Szegedi Vadasparkban is tartottak belőlük.

// forrás: jegesmacko

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..