Ellopták Behemótot! (WTF)

2018. augusztus

Mégis, ezt miért csinálja valaki?!

Moszkva, 2018. augusztus 1., szerda (MTI) – Feljelentést tett a rendőrségen a moszkvai Bulgakov-ház, mert a múzeum és színház fekete macskáját ellopták – közölte szerdán az Interfax hírügynökség.

A kandúrt, akárcsak Mihail Bulgakov A Mester és Margaritájának egyik emblematikus karakterét, Behemótnak hívják.

“Ma szemtanúk látták, ahogy egy nő megragadta a macskát és a Tverszkaja utca irányába indult el vele. Mindenki, aki ebben az házban él és dolgozik, tudja, hogy ez a múzeum macskája” – tájékoztatták az Interfaxot a Bulgakov-házban.

Moscow Russia, 31/07/2011.
Begamot, a cat that lives in the Bulgakov House Museum and Cultural Centre, located in the building on Bolshoya Sadovaya where Mikhail Bulgakov lived from 1921 to 1924, and where Woland and his retinue move into in Bulgakov’s novel The Master And Margarita. One of the central characters in the novel is a giant black cat called Begamot.

A kulturális intézmény 2004-ben nyitotta meg kapuit a Bolsaja Szadovaja utca 10. alatt, abban a házban, amelyben valaha az irodalmár is lakott és amelyet A Mester és Margaritában le is írt. Behemót 2005 óta “dolgozik” a múzeumban: saját állatorvosa és stylistja ápolja, különleges étkeztetésben részesül.

Az eltűnt állat a rendőrségnek adott leírás szerint bozontos, fekete szőrű szibériai-perzsa keverék, amely a nyakörvén egy csont alakú lemezre vésve viseli a lakcímét. Behemót mintegy 6 kilót nyom és múzeumi “kollégái” szerint “nehéz természetű”.

// forrás: boom, MTI

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..