Ez a magyar macska lett a legszebb a prágai világbajnokságon!

2014. november

A Prágában nemrégiben megrendezett macska-világbajnokságon aranyérmet nyert egy Kobold nevű magyar cica.

A különleges kinézetű macsek a 4-7 hónapos kategóriában bizonyult a legszebbnek.A cicát 1700 macska közül választották ki, így a 24 érem közül az egyik az övé és gazdájáé, Burst Éváé lett.” – írja Blikk.

Kobold keleti, rövid szőrű számi macska, és a prágai volt az első komolyabb versenye” – mondta el a lapnak a macska gazdája.

A versenyen a legfontosabb, hogy az állat mennyire hasonlít az eredeti fajtaleíráshoz, de a macskák viselkedését is figyelik a bírák. “Ennél a kategóriánál szeretik, ha minél hosszabb testalkata van a cicának, minél nagyobb a füle, és keskeny, hosszúkás az orra. Mivel rövid szőrű cica, fürdetni és fésülni sem kell állandóan. A táplálására azonban nagyon odafigyelünk.” -tette hozzá a macska gazdája.

A versenyen még másik 2 aranyérem is a magyaroké lett. Barna Bee és gazdája Lovasi Tímea, illetve Eldo és gazdája Tomas Masec vihették haza őket.

// forrás: hirma

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..