Harmincadik szülinapját ünnepelte a világ legidősebb macskája!

2018. június

Az angliai Exterből származó cicus, a napokban ünnepelte a 30. születésnapját. Gazdája, Michele Foster a huszadik születésnapjára kapta a Rubble nevű cicát ajándékba még 1988. májusában. A cica és a gazdi azóta elválaszthatatlan párost alkotnak.

A 30 ugyan nem tűnhet soknak, de egy macskánál ez bőven 100 fölötti emberi évnek számít, ami még úgy is sok, ha 9 élete van valakinek. Nem is csoda, hogy a gazdi méltóképp akarta megünnepelni a jubileumi évszámot, így egy pofás partit rendezett kedvencének.

A gazdi úgy véli, hogy Rubble a sok gondoskodásnak és szeretetnek köszönheti életkorát. Mivel Michelenek sosem volt gyermeke az összes szeretetét és gondoskodását kedvencének ajándékozta.

Rubble 30 éves kora ellenére kitűnő egészségnek örvend. A vérnyomása magas picit, de azt gyógyszerrel kezelik és nem okoz gondot neki.

A gazdi még azt is elmondta, hogy Rubble idős korára picit morcos lett és a Guinnes Rekordokkal járó procedúrát sem nem biztos, hogy végig csinálják. Hiszen az idős cicusnak a legfontosabb a békés nyugodt családi környezet.

A világ legöregebb macskája egyébként a rekordok könyve szerint egy Creme Puff névre hallgató cica volt, aki 1967. augusztus 3-án született és 2005. augusztus 6-ig élt. 38 éves volt.

“A vérnyomására gyógyszert kap, de ettől eltekintve rendkívül jó egészségben van.”

Boldog születésnapot, Rubble!

// forrás: zoozoo, boredpanda

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..