Két éve próbál belógni az épületbe a múzeumimádó macska

2018. május | 

Két és fél évvel ezelőtt szúrták ki először a Hirosimában lévő Onomichi Városi Múzeum őrei a fekete kandúrt, amelyik mindenáron megpróbált beosonni a múzeum bejáratán. Az őrök nem engedték be, de a macska nem tágított, újra és újra visszatért, már-már családtaggá vált. Az alkalmazottak el is nevezték Ken-csannak.

A hirosimai Onomichi City Museum of Artban fotókiállítást rendeztek Iwago Micuaki macskákat ábrázoló fotóiból. A bejárat mellett még egy hatalmas macskaszobrot is felállítottak, hogy így tudassák a járókelőkkel, milyen tárlatra számíthatnak.

Ezután nem sokkal egy fekete cica érkezett, amely láthatóan érdeklődött a kollégákat ábrázoló fotók iránt és megpróbált bejutni a fotocellás üvegajtón keresztül. A múzeum egyik biztonsági őre azonban résen volt, és elzavarta a fotóművészet iránt érdeklődő négylábút. A világ szerencséjére egy Mukusuke nevű Twitter-felhasználó épp a környéken járt, és gyorsan megörökítette a vicces szituációt.

Néhány héttel később a macska visszatért, ezúttal azonban már másodmagával érkezett, hogy megpróbálják meghódítani a tiltott épületet. A Ken Channal érkezett vörös cirmost Gosaku vagy Go-Chan néven emlegetik a környékbeliek.

 

A macskák tehát ismét megpróbáltak behatolni a szigorúan őrzött építménybe, azok a fránya biztonsági őrök azonban továbbra sem lelkesedtek az ötletért, hogy a cicák csak úgy, jegy nélkül belógjanak a kiállításra.

A helyzet azóta valóságos állóháborúvá fajult, a két cica ugyanis a múzeum környékén ütött tanyát, és szinte nem múlik el nap úgy, hogy ők meg ne próbálnák kicselezni az őrséget. Az alábbi videó például mindössze 2 napja készült.

A múzeumlátogatók imádják őket, gyakran posztolnak róluk videókat, fotókat. Sőt, az intézmény is hasznot húzott belőlük, őket ábrázoló dísztárgyakat is árusítanak.

// forrás: thehungariantimes, nlc, 444

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..