Largo di Torre Argentina

2019. február |

Macskamenhely a római romok között

A római Largo di Torre Argentina téren négy ókori római köztársaság korabeli templom romjai állnak. A tér nevét Argentinusról, a XVI. századi pápai tisztségviselőről kapta (az úriember eredeti neve Johannes Burckardt volt, és Strasbourgból (latin nevén Argentoratum) érkezett.

Miután 1929-ben megkezdték a lelőhely feltárását, kóbor macskák telepedtek a romok közé. A helyiek elkezdték etetni őket, mígnem az ötvenes években egy közeli raktárban, ahol a régészek a cuccaikat tárolták, menhelyet alakítottak ki a macskák számára.

A raktár kulcsa állatvédőről állatvédőre szállt, mígnem formálisan is menhelyet alakítottak ki a téren. Az egyesület célja a kóbor macskák beoltása és sterilizálása, hogy így akadályozzák a fertőző betegségek terjedését, és fékezzék a kóbor macskák szaporodását.

Ma nagyjából 150 macska él a romok között, és évi 125-öt örökbe is adnak közülük. Noha a menhely már régóta üzemel, azért vált most egy csapásra világhírűvé, mert valaki felfedezte az egyik lakót a térről készített Google Street View képen. Az állat meglehetős kameraérzékenységről tett tanúbizonyságot.

És tényleg ott van!

 

// forrás: index, ifl

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..