Megint láttak fekete párducot Afrikában – 100 év után!

Több, mint száz év kihagyás után újra láttak egy igazi fekete párducot Afrikában!

Bár a fekete szőrzetet eredményező melanizmus – ami a hófehérséget okozó albinizmus ellentéte – nagyjából minden kilencedik-tizedik párducot érinti, ezek az állatok többnyire Délkelet-Ázsiában élnek. Afrikában nagyon ritka jelenség, utoljára 1909-ben láttak ilyen állatot Etiópiában.

A fekete párducról Nick Pilfold, a San Diego-i Állatkert biológus kutatója készített felvételeket a kenyai Laikipia megyei rezervátumban. Amikor meghallotta a hírt, csapatával odautazott, kameracsapdákat helyeztek ki, és hónapokon át vártak, hátha megint felbukkan. Végül több kamerával is sikerült felvételeket készíteni róla.

A biológus elmondta, hogy nappal tökéletesen feketének tűnik a nagymacska bundája, de a kamerák infravörös felvételein vöröses mintázat is kirajzolódik.

Teljesen véletlenül az észlelés ahhoz a területhez közel történt, ahol a szuperhős Fekete Párduc képzeletbeli otthona, Wakanda országa terül el a Marvel kasszasikerében. 😀
// forrás: mti, cnn, index

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..