Megmenekült a kiscica, miután három napig fent volt egy fán

Pécsett három napja étlen-szomjan szenvedett egy macska a fán, miután nem tudott lejönni onnan. A lakosok egymást váltogatva vigyáztak rá, ugyanis a fa már öreg volt, a fa ága bármelyik pillanatban leszakadhatott.

Pécs Meszes nevű városrészében, a Corvin utca egyik legmagasabb fáján három emeletnyi magasságban ragadt fent egy macska. Három napja volt ott a nagy melegben, enni- és innivaló nélkül.

A lakók mindent megpróbáltak, több hatósági szervet is értesítettek, de nem kaptak segítséget. A tűzoltóság a PécsMa megkeresésére elárulta, ők csak haszonállat mentésével foglalkoznak, így ez nem az ő dolguk, nem is mentek ki a bejelentésre. A PécsMa egyik olvasója szerint egyébként ezt is 70 ezer forintért vállalták volna, a katasztrófavédők sajtósa viszont ilyesmiről nem tudott.

A lakosok összefogtak, egész éjjel egymást váltogatva álltak a fa alatt plédekkel, ha netán leszakadt volna a veszélyes helyen és magasan fekvő faág.

Délelőtt is figyeltek a cicára, akit nem akartak magára hagyni egy pillanatra sem. Egyébként voltak, akik megpróbáltak felmászni a cicusért, de a fa nagyon magasan van, így nem jártak sikerrel.

A pécsi kutató-mentők kimentek a helyszínre, de ők sem tudták leszedni a macskát, aki ezután még feljebb mászott a fán. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület elnöke elárulta, két alpinistát is kiküldtek a fához, akik hősiesen próbálkoztak, de végül szakmai okokból sem tudtak segíteni a macskán, illetve a 18-20 méteres magasság a fa elhelyezkedése miatt is életveszélyes lett volna a segítőknek.

A helyszínen a lakók teljes kétségbeesésüket fejezték ki, hogy napok óta nem tudott senki sem segíteni. Horváth Gabriella péntek délelőtt elárulta, körbetelefonált szinte minden pécsi szervnek, de végül Pestről, egy állatmentő szervtől volt várható a további segítség.

Aztán péntek estére megjött a jó hír: a kiscica megmenekült!

Pécsi speciális autómentősöknek a lakosok összefogásával sikerült végül megmenteniük. Eszmély Brigitta és párja, Benczik Gábor óriási segítséget nyújtottak a daruskocsijukkal.

// forrás: Pécsma

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..