Utcai kóbor macskából lett egy négy hónapos kislány legjobb barátja Zafír

2018. november |

Zafír egy sziámi macska, évekig az intarió-i Kingston környékén, az utcán küzdött a túlélésért, mígnem egy állatbarát befogta, és Carla Reilly Moore állatmenhelyére vitte, amelyet férjével közösen vezetnek.

A macsek barátságtalanul morgott, be volt gyulladva a szeme, és az állatorvosi vizsgálatok kiderítették azt is, hogy a medencéje is el volt törve.

„Megrúghatták, vagy elüthette egy autó. Fájdalomcsillapítás nélkül szenvedett az utcán két hétig” – mondta a Dodónak Moore, akinek a macska érkezése előtt született meg kislánya, Mary. Így a család gyorsan két taggal is bővült, mert az állatmentők magukhoz vették Zafírt is.

Miután a cicát hazavitték az állatorvostól, 24 óráig ki sem mozdult az ágy alól, de amikor előbújt, egyből felpattant az ágyra, ahol a házaspár feküdt. „Egyenesen a férjemhez ment, akit a következő napokban teljesen levett a lábáról. Utána velem barátkozott össze, végül észrevette Maryt, és ez mindent megváltoztatott” – meséli az anyuka a furcsa kapcsolat kezdetét.

Először csak a kiságy végébe ült le, tartotta a távolságot. Aztán egyre közelebb merészkedett a kisbabához. „Úgy tűnt, mintha Zafír meg akarná védeni Maryt. Például amikor a kutya bejött a szobába, a macska felugrott, és Mary mellé ült.

„Sosem láttunk még ilyet. A kötelék napról napra erősebb volt köztük. Minden alkalommal, amikor Zafír Mary közelében járt, meg kellett érintenie a babát. Aztán ez sem volt már elég nekik. A cica hátulról öleli Maryt, míg buksija a kislány vállán és nyakán pihen” – jellemzi lánya és a macska közti kapcsolatot Moore.

A kislány azóta már nagyobb, de a különleges kapcsolat közte és Zafír közt még midnig tart. „Mary már most képes arra, hogy óvatosan nyúljon Sapphire-hoz. Mikor kérdezzük tőle, hogy »Hol a cica?«, nagyon aranyosan mutat a barátjára. Olyan, mintha mindig is ismerték volna egymást!”

Annak ellenére, hogy Moore és családja napi kapcsolatban álltak a megmentett állatokkal, soha nem számított arra, hogy ilyen gyorsan ilyen mély kötelék alakulhat ki két élőlény között.

// forrás: nlcafe, thedodo

Post Author:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..